topbella

viernes, 9 de marzo de 2012

08 / 03 / 2012. Children See, Children Do

Pel que fa a la socialització, hem anat mirant les diferents passes que es produeixen:

-          Creació de vincles afectius

-          Adquisició de valors, normes i coneixements socials.

-          Aprenentatge de costums, rols i conductes.

-          Construcció d’una forma individual de ser.

En la segona fase hem parlat sobre els coneixements socials que serien els codis que tenim per mantenir les relacions socials. En aquest punt ha sorgit el tema d’un vídeo que volia posar al blog: “children  see, children do”.

Si analitzem aquest vídeo, seria un clar exemple de la influència que suposen els pares en les conductes dels fills. Aniré pas per pas per tal d’anar relacionant el que hem vist de forma teòrica amb el cas pràctic del vídeo.

1.       En primer lloc, són pares o mares amb els seus fills és a dir, els adults amb els quals els infants estableixen els seus primers vincles afectius. La família és el primer àmbit on l’infant estableix la seva socialització i és aquesta qui dóna les eines necessàries per continuar el seu procés de socialització en altres contextos.

2.       En aquests casos els infants estan adquirint un codi i uns valors sobre com es relacionen els seus pares entre ells o amb la resta de la gent. Per exemple, l’infant que veu al pare cridar a la seva mare està veient que el codi que utilitza un home per dirigir-se a una dóna són els crits i la violència.

3.       Amb tot el que l’infant veu fer als adults, adquireix una conducta determinada a l’hora d’enfrontar-se a determinades situacions. El fill que va en cotxe i insulta els altres conductors està aprenent els insults i els crits com una costum davant d’una situació de circulació. Per tant, ja es comencen a establir uns rols que, tornant a l’exemple de l’infant que alça el puny contra la mare són els propis del masclisme.

4.   Per últim, i interrelacionant les altres passes del procés l’infant construeix la seva personalitat a través d’allò que li ofereix l’entorn. En els casos d’aquests infants és el que reflecteix el vídeo, són ombres dels seus pares i mares.  


0 comentarios:

Publicar un comentario

Mi perfil

Mi foto
Úrsula
Estudiant de Quart de GEDI
Ver todo mi perfil
 
SEGON DE GEDI© Diseñado por: Compartidisimo