topbella

viernes, 24 de febrero de 2012

23 / 02 / 2012

Tot i que a l’entrada anterior vaig posar la imatge que corresponia a l’emoció de l’alegria, és avui quan hem estat treballant aquesta. En aquest cas, es tracta de l’emoció més ben considerada a la nostra societat. Tot i així, hem parlat de què l’alegria desbordada és una font de rebuig segons quina sigui la situació que s'estigui produint. Alegria i tristor estarien a la mateixa línia i, com al joc de la serp (no se si encara existeix), de vegades els extrems es toquen produint l’aparició de ambdues emocions.

Reflexionant sobre el comentari que hem fet de la pel·lícula “Mi pie izquierdo” on havia una escena en la qual apareixia aquest contrast d’emocions he pensat en el cas de les persones que beuen. Tal vegada no és un bon exemple ja que estem parlant de l’alcohol (una droga) però quantes persones estan ingerint aquesta substància cridant de felicitat i de cop comencen a plorar? Crec que l’alcohol a pesar de què la gent el pren utilitzant excuses com ara “para ahogar las penas” produeix l’efecte contrari. Al principi si que pot ser que la persona s’oblidi per un moment de la tristesa que porta amb ell però al final acaba sortint.

A més hem fet un exercici per aportar entre tots aspectes que donin lloc a una definició d’emoció i sentiment. Una de les diferències que hem trobat ha estat la perdurabilitat, és a dir, que els sentiments duren més que les emocions. Així, crec que les que nosaltres hem denominat com a emocions també poden fer de sentiments; és a dir, per exemple aquesta tristesa de la qual parlava en l’exemple de l’alcohol ara seria un sentiment, una base profunda sobre la qual anirien apareixent les diferents emocions. Per tant seria com una línea més o menys estable en el temps sota la qual van apareixent les diferents emocions que algunes vegades serà l’alegria i altres la tristor.

A més, quan parlàvem de què l’alegria és passatgera, que el que és més perdurable seria la felicitat (cosa que desconeixia) he pensat que segons la meva idea sobre emoció i sentiment la felicitat seria el sentiment que sol derivar en moments d’alegria.

Sobretot hem aprofundit en la definició d’emoció i, com ja vaig dir a una entrada anterior, jo aniré posant definicions d’emocions fins arribar a la que cregui més encertada. Avui la meva definició a partir del que hem parlat és: són estats puntuals (efímers) però intensos expressats com a reacció a un estímul que es produeixen de forma universal (*principi d'activitat 3).

Per últim, voldria fer menció a un aspecte al que hem dedicat molt de temps a classe: la gelosia. Jo crec que aquesta sí que és una manifestació de l’estima però una manifestació negativa perquè deriva en altres emocions com la por o la tristor. Personalment, crec que la gelosia, tot i que no porta a res, és una manifestació apresa que tenim com a reacció a  la possible pèrdua d’una persona amb la que tenim un vincle. Vàrem dir que estimar era establir vincles i una persona es posa gelosa quan té algun tipus de vincle amb l’altre sinó no apareix aquesta manifestació; no oblidem que no només està relacionada amb la parella ja que l’estima no només inclou a aquesta. Per tant, jo sí que crec que sigui una manifestació que, com tot, hem d’aprendre a regular i reflexionar sobre a què ens condueix i com responem a ella.

Com la nostra etapa és educació infantil he cercat un conte on es veu reflectida la gelosia que sovint es produeix baix el naixement d’un nou germà. Aquest tipus de gelosia es produeix per la por que té l’infant de perdre l’afecte dels seus pares. Aquest conte està orientat a una forma de resoldre aquesta manifestació que ha aparegut i és aprendre a compartir!


0 comentarios:

Publicar un comentario

Mi perfil

Mi foto
Úrsula
Estudiant de Quart de GEDI
Ver todo mi perfil
 
SEGON DE GEDI© Diseñado por: Compartidisimo